Doorgaan naar inhoud
Alleen deze maand: 5% korting met code SEPTEMBER bij het afrekenen
5% korting met code SEPTEMBER bij het afrekenen
Beste Planten voor in de Badkamer

Beste Planten voor in de Badkamer

Planten in de badkamer zijn ontzettend in trek! Niet alleen fleuren ze je interieur op, maar ze gedijen ook nog eens goed in deze omgeving. De badkamer biedt namelijk een hoge luchtvochtigheid, waar tropische planten dol op zijn. Bovendien dragen planten niet alleen bij aan de sfeer, maar zijn ze ook functioneel. Sommige planten hebben namelijk luchtzuiverende eigenschappen, wat ideaal is voor de badkamer. Benieuwd naar welke planten het beste gedijen in de badkamer? Hieronder vind je een lijstje met de 10 leukste badkamerplanten.

Top 10 Badkamerplanten

1. Chlorophytum (Graslelie)

Chlorophytum, ook bekend als graslelie, is een uitstekende keuze voor de badkamer vanwege zijn vermogen om lucht te zuiveren en zijn tolerantie voor vochtige omstandigheden. Deze plant produceert bovendien kleine witte bloemen, waardoor je badkamer een vleugje frisheid krijgt.

2. Dracaena

Dracaena's zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze gedijen ook goed in de badkamer vanwege hun vermogen om te overleven bij weinig licht en hoge luchtvochtigheid. Hun slanke, rechtopstaande bladeren voegen een vleugje elegantie toe aan elke badkamer.

3. Varen

Varens zijn klassieke keuzes voor vochtige omgevingen zoals de badkamer. Ze gedijen in de hoge luchtvochtigheid en geven je badkamer een weelderige, tropische uitstraling. Probeer eens een Nephrolepis-exemplaar voor een vleugje groen.

4. Calathea

Calathea's staan bekend om hun prachtige bladtekeningen en gedijen goed in de warme, vochtige omstandigheden van de badkamer. Deze planten voegen niet alleen kleur toe, maar ze zuiveren ook de lucht, waardoor je badkamer een gezondere omgeving wordt.

5. Pothos (Epipremnum aureum)

Pothos is een veelzijdige klimplant die uitstekend geschikt is voor hangende potten in de badkamer. Het gedijt goed in vochtige omstandigheden en vereist weinig onderhoud.

6. Spathiphyllum (Lepelplant)

Spathiphyllum, ook wel lepelplant genoemd, is een uitstekende keuze voor de badkamer vanwege zijn vermogen om te gedijen in vochtige omstandigheden en zijn luchtzuiverende eigenschappen. Bovendien produceert hij elegante witte bloemen die je badkamer opfleuren.

7. Monstera (gatenplant)

Monstera's, met hun opvallende geperforeerde bladeren, zijn niet alleen trendy, maar ze gedijen ook goed in de badkameromgeving. Ze hebben wel wat licht nodig, dus zorg voor een plekje dicht bij het raam.

8. Aloë vera

Aloë vera is niet alleen een decoratieve toevoeging aan je badkamer, maar het heeft ook geneeskrachtige eigenschappen. Deze vetplant gedijt goed in vochtige omstandigheden en is gemakkelijk te onderhouden.

9. Philodendron

Philodendron is een robuuste kamerplant die goed gedijt in vochtige omstandigheden. De weelderige groene bladeren van deze plant voegen een tropische sfeer toe aan je badkamer.

10. Kunstplanten

Als je weinig tijd hebt voor plantenverzorging, zijn kunstplanten een geweldige optie. Ze voegen nog steeds een vleugje groen toe aan je badkamer zonder de noodzaak van water en onderhoud.

Home Deco badkamer

Naast het toevoegen van planten, kun je met de juiste decoratie jouw badkamer transformeren tot een stijlvolle en uitnodigende ruimte waarin je heerlijk kunt ontspannen. Bijvoorbeeld mooie Plantenpotten voor je planten. Maak van jouw badkamer een thuis-spa waar je elke dag weer kunt genieten van een moment van luxe en comfort.

Shop hier ons assortiment: Home Deco

Vorig artikel Verschil Monstera Deliciosa en Borsigiana en Pertusum
Volgend artikel Pannenkoekplant stekken