Doorgaan naar inhoud
Alleen deze maand: 5% korting met code SEPTEMBER bij het afrekenen
5% korting met code SEPTEMBER bij het afrekenen
Strelitzia Augusta vs Nicolai verschil

Strelitzia Augusta vs Nicolai verschil

Strelitzia Augusta vs. Strelitzia Nicolai: Welke Past Beter bij Jou?

Als je overweegt om een tropische flair aan je interieur toe te voegen, dan zijn grote kamerplanten zoals de Strelitzia Augusta en Strelitzia Nicolai uitstekende keuzes. Deze majestueuze planten, ook wel bekend als de 'witte paradijsvogelbloem', hebben een indrukwekkende aanwezigheid en kunnen een exotische sfeer creëren. Maar wat zijn de verschillen tussen de Strelitzia Augusta en de Strelitzia Nicolai, en welke past beter bij jouw behoeften? Laten we dieper ingaan op hun kenmerken, verzorging en ideale omstandigheden.

Nieuwe kamerplant online kopen? Bekijk:

→ Strelitzia Nicolai
 
Paradijsvogelplant - Strelitzia (alle soorten)

Strelitzia Augusta - 160 cm - Ø28


Verschillen tussen Strelitzia Augusta en Strelitzia Nicolai

1. Uiterlijk en Grootte Strelitzia Augusta en Nicolai

Strelitzia Augusta: Deze plant staat bekend om zijn enorme bladeren die een lengte kunnen bereiken van 2 meter. De bladeren zijn donkergroen en lijken op die van de bananenplant. De Strelitzia Augusta kan een hoogte bereiken van 6 meter, waardoor het een uitstekende keuze is voor hoge ruimtes of grote tuinen.

Strelitzia Nicolai: De Strelitzia Nicolai is vergelijkbaar met de Augusta, maar wordt vaak nog groter, tot wel 10 meter hoog in ideale omstandigheden. De bladeren van de Nicolai zijn ook groot en weelderig, maar kunnen een iets lichtere groene kleur hebben. Daarnaast produceert de Nicolai opvallende witte bloemen met blauwe en paarse accenten, wat hem een extra exotische uitstraling geeft.

2. Bloei en Bloemen Strelitzia Augusta en Nicolai

  • Strelitzia Augusta: Bloeit minder vaak binnenshuis, maar als hij bloeit, produceert hij prachtige witte bloemen. De bloeiwijze is echter minder opvallend dan die van de Nicolai.
  • Strelitzia Nicolai: Deze soort bloeit vaker, vooral in de juiste buitenomstandigheden. De bloemen zijn groot en exotisch, met een combinatie van wit, blauw en paars, waardoor ze een echte blikvanger zijn.

3. Groeiomstandigheden Strelitzia Augusta en Nicolai

  • Strelitzia Augusta: Gedijt goed in zowel binnen- als buitenomgevingen. Hij heeft veel licht nodig, maar kan ook wat schaduw verdragen. De Augusta is relatief onderhoudsarm, maar heeft wel regelmatig water nodig, vooral in de groeiperiode.
  • Strelitzia Nicolai: Heeft veel licht en ruimte nodig om optimaal te groeien. Deze plant doet het het beste in een zonnige hoek met direct zonlicht. Net als de Augusta heeft de Nicolai een goede waterhuishouding nodig, maar zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

Verzorgingstips voor beide soorten Strelitzia

  • Licht: Beide planten houden van helder, indirect licht. Direct zonlicht wordt ook goed verdragen, vooral door de Nicolai.
  • Water: Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen.
  • Voeding: Gebruik in de lente en zomer een uitgebalanceerde vloeibare meststof om de groei te bevorderen.
  • Temperatuur: Ideale temperaturen liggen tussen de 18-25°C. Zorg ervoor dat ze beschermd zijn tegen koude tocht en temperaturen onder de 10°C.
  • Luchtvochtigheid: Beide soorten waarderen een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig sproeien kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

Lees meer: Verzorging Strelitzia

Welke Strelitzia past bij jou?

Bij de keuze tussen de Strelitzia Augusta en de Strelitzia Nicolai hangt het af van je ruimte en je persoonlijke voorkeuren. Als je een plant zoekt die groot wordt, maar minder veeleisend is qua bloei, dan is de Augusta een goede keuze. Voor degenen die een spectaculaire bloei willen en de ruimte hebben voor een grotere plant, is de Nicolai de perfecte keuze.

Beide planten brengen een stukje tropisch paradijs naar je huis of tuin, met hun imposante bladeren en exotische uitstraling. Welke je ook kiest, zorg ervoor dat je ze de juiste zorg en aandacht geeft, zodat ze kunnen floreren en je jarenlang kunnen laten genieten van hun schoonheid.

Wil je een Strelitzia Augusta of Strelitzia Nicolai toevoegen aan je plantenverzameling? Bezoek onze planten webwinkel en ontdek ons uitgebreide assortiment aan tropische planten!

Vorig artikel Pannenkoekplant stekken
Volgend artikel Mooiste Groenblijvende Planten