Doorgaan naar inhoud
Alleen deze maand: 5% korting met code SEPTEMBER bij het afrekenen
5% korting met code SEPTEMBER bij het afrekenen
Top 10 Kantoorplanten

Top 10 Kantoorplanten

Het integreren van planten in je kantoorruimte kan wonderen doen voor de productiviteit, luchtkwaliteit en algehele sfeer. Hier zijn de top 10 kantoorplanten die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook praktisch en eenvoudig te onderhouden.

De top 10 kantoorplanten

Sansevieria (Vrouwentong)

Met zijn opvallende, rechtopstaande bladeren is de Sansevieria een ideale keuze voor kantooromgevingen. Deze plant is zeer vergevingsgezind als het gaat om licht- en waterbehoeften en kan zelfs overleven in droge omstandigheden. Naast het aanpassingsvermogen aan verschillende licht- en wateromstandigheden staat de Sansevieria bekend om zijn vermogen om de lucht te zuiveren door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te absorberen.

Epipremnum Aureum (Gouden Pothos)

De Gouden Pothos is een andere geweldige keuze voor kantooromgevingen. Hij is zeer onderhoudsarm en kan in bijna elke lichtomstandigheid overleven. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan schadelijke stoffen zoals xyleen en tolueen uit de lucht filteren.

Zamioculcas Zamiifolia (ZZ-plant)

De ZZ-plant (Zamioculcas zamiifolia) gedijt goed in lage lichtomstandigheden en heeft weinig water nodig, waardoor hij perfect is voor kantoorruimtes met beperkt daglicht. De Zamioculcas zamiifolia is niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar staat ook bekend om zijn vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen zoals xyleen en tolueen te absorberen.

Chlorophytum Comosum (Graslelie)

De Graslelie is een populaire keuze vanwege zijn aantrekkelijke, bonte bladeren en zijn vermogen om snel te groeien. Hij is effectief in het verwijderen van verontreinigende stoffen zoals formaldehyde en xyleen uit de lucht. Bovendien is deze kantoorplant gemakkelijk te verzorgen en gedijt hij goed in indirect licht.

Dracaena

Er zijn verschillende soorten Dracaena, maar allemaal staan ze bekend om hun sierlijke, lange bladeren en hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen schadelijke stoffen zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen uit de lucht verwijderen en hebben weinig water nodig.

Spathiphyllum (Lepelplant)

De lepelplant is een uitstekende keuze voor kantooromgevingen dankzij zijn vermogen om goed te gedijen in schaduwrijke gebieden en zijn luchtzuiverende kwaliteiten. De lepelplant staat bekend om zijn vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen, tolueen, ammonia en andere vluchtige organische stoffen te absorberen.

Ficus Elastica (Rubberplant)

De Rubberplant is een robuuste plant die gemakkelijk te verzorgen is en goed groeit in binnenomgevingen. Hij helpt bij het zuiveren van de lucht op kantoor door stoffen zoals formaldehyde te verwijderen. Deze plant geeft de voorkeur aan fel, indirect licht en matige bewatering.

Aglaonema (Chinese Evergreen)

Met zijn aantrekkelijke bladpatronen en tolerantie voor weinig licht is de Aglaonema een populaire optie voor kantoorplanten. Naast zijn aantrekkelijke bladpatronen kan de Aglaonema ook helpen bij het zuiveren van de lucht door formaldehyde, benzeen en andere verontreinigende stoffen uit de lucht te verwijderen.

Aloe Vera

Aloë Vera is niet alleen nuttig voor zijn medicinale eigenschappen, maar hij is ook een uitstekende luchtzuiveraar. Hij heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in fel, indirect licht. Deze plant helpt de luchtkwaliteit te verbeteren door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen te verwijderen.

Strelitzia (Paradijsvogelplant)

De Strelitzia Nicolai, ook bekend als de Witte Paradijsvogelbloem, is een indrukwekkende en decoratieve plant afkomstig uit Zuid-Afrika, met grote, groene bladeren die lijken op die van een bananenplant. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen, waardoor hij schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en tolueen uit de lucht kan filteren. Om goed te gedijen heeft de Strelitzia Nicolai helder, indirect licht nodig en regelmatige, maar niet overdadige bewatering, wat bijdraagt aan een gezondere en aangenamere leefomgeving. Een grote kamerplant die ook prachtig staat op kantoor!

Conclusie top 10 kantoorplanten

Het toevoegen van planten aan je kantoorruimte biedt tal van voordelen, van het verbeteren van de luchtkwaliteit tot het verhogen van de productiviteit en het creëren van een uitnodigende sfeer. Of je nu kiest voor de onderhoudsarme ZZ-plant of de sierlijke Lepelplant, er is een kantoorplant die perfect past bij jouw werkruimte en behoeften.

Bij het kiezen van kantoorplanten is het belangrijk om rekening te houden met de lichtomstandigheden en het watergeefbeleid van de werkruimte. Regelmatig onderhoud, zoals water geven en afstoffen, zal ervoor zorgen dat de planten gedijen en bijdragen aan een gezondere werkomgeving.

Door één of meerdere van deze top 10 kantoorplanten te integreren, kun je een gezondere en aangenamere werkplek creëren.

Vorig artikel Bijenplanten Top 10
Volgend artikel Verschil Monstera Deliciosa en Borsigiana en Pertusum